Workshop botanisch studiepaper

botanisch studiepaper

 

Deze workshop is uitsluitend toegankelijk voor leerlingen van de wildpluk opleiding.

 

Vind je het fijn een stukje begeleiding te krijgen in het maken van een botanisch studiepaper (MODULE 2 les 18)? In de wintermaanden wordt daarvoor een workshop georganiseerd. Je mag uiteraard ook komen indien je geen begeleiding nodig hebt, maar het gewoon leuk vindt om in uitwisseling met je studiegenoten aan je botanisch studiepaper te werken.

 

Tijd: 13.00 tot uiterlijk 16.00 uur.

Wanneer: Jaarlijks wanneer de natuur buiten aan haar winterslaap begint. Via onderstaand formulier kun je aangeven dat je graag geïnformeerd wilt worden wanneer de datum van de volgende workshop bekend is. 

Waar: Centrum Tilburg, de locatie is enkele minuten lopen vanaf het Centraal Station. 

Kosten: Geen.

Deelnemersplaatsen: maximaal 4.

Meenemen 1: Een vel wit papier. Kies papier dat stevig is (tussen de 200 en 300 gram). Formaat A4 of als je groter wilt werken A3. Oefenpapier is aanwezig: je kunt ook daarmee starten.

Meenemen 2Het is handig als je van tevoren je keuze hebt gemaakt welke plant je wil gaan uitwerken en dat je deze al gedroogd hebt, bijvoorbeeld blad, bloem, wortel, zaad (je mag het natuurlijk ook al die plantendelen drogen). Lukt ook dat niet, dan kijken we daar deze middag samen naar.

 

Uiteraard moet niets volgens het boekje. Je botanisch studiepaper naar het recept van jouw eigen authentieke zelf maken, is van harte welkom. In het filmpje een klein kijkje in de keuken van deze workshop. Aan het woord één van de deelnemers.

Het voorbeeld van de botanisch-studiepaper-opdracht is alles op één enkel groot plat paper uit te werken. Dat gaat deze deelneemster dus duidelijk niet doen. Hoe leuk is dat!

PS voor wie zich afvraagt waarom zo nadrukkelijk wordt gezegd dat zichtbaar is dat de stamper van de bloem boven de meeldraden uitsteekt? Daarin onderscheidt de grote teunisbloem zich van de overige teunisbloemsoorten. Ik kan er zo enorm van genieten wanneer leerstof op eigen wijze verwerkt wordt! Tekenen maakte deel uit van de opdracht ... de bloem in doorschijnend papier verwerken als tekenen niet echt jouw ding is, is uiteraard een prachtige inventieve oplossing.

Aanmelden