CURSUS wildplukken voor beginners I

CURSUS wildplukken voor beginners I

Deze cursus is bedoeld voor de beginnend wildplukker. Alsook voor de wildplukker die genoemde planten wel al weet te herkennen, maar zich graag wil verdiepen in het precieze geheel aan specifieke botanische kenmerken.  

 

Stap voor stap nauwgezet wilde planten leren determineren

Determinatieboeken beschrijven slechts een paar kenmerken van de plant, samen met hooguit een enkele kleine afbeelding. Dat maakt determineren heel lastig als je geen bioloog bent. In het lesmateriaal van wildplukken voor beginners I vind je een beschrijving van ALLE kenmerken van de plant; van wortel tot en met bloem en zaad, ruimschoots vergezelt van beeldmateriaal. 

 

Aan bod komen de eetbaarheid en het leren determineren (trefzeker herkennen) van 6 planten die algemeen in de natuur te vinden zijn:

 

  • Vogelmuur
  • Witte winterpostelein
  • Kleefkruid
  • Zevenblad
  •   Paardenbloem
  •  Krentenboom

 

En: Uiteraard uitleg over wat belangrijk is voor het veilig oogsten & eten van wilde planten.

En: Alle vaktermen worden in mensentaal toegelicht. 

En: De botanische kenmerken worden van wortel tot en met  bloem en zaad met duidelijke foto’s toegelicht, wat één van de handtekeningen van mijn lesmateriaal is. En uiteraard vind je de van mij bekende zorgvuldigheid tot in detail en alles overzichtelijk geordend ook in dit lesmateriaal terug.

 

De studiepapers zijn losse PDF bladen zodat je de informatie overzichtelijk op je mobiele telefoon kunt opslaan. Dan heb je op pad in de natuur superhandig alle botanische kenmerken en foto’s bij de hand! Maar je kunt de PDF's uiteraard ook printen en samen met de inhoudsopgave opbergen in een map om de informatie in boekvorm te raadplegen (en veel cursisten doen dat ook).

 

De cursus is een digitaal leer-het-jezelf leermiddel en dus géén onderwijs op afstand waarbij je tijdens de cursus interactie kunt hebben met je docent voor het stellen van vragen. Maar : ) de leerstof is zo helder dat dit ook niet nodig is. 

 

Prijs

€ 24. 

 

Extra benodigdheden

  • Eenvoudige loep, 6x vergrotend.

 

Uitbreiding met een les  in de natuur

Wil je de digitale cursus wildplukken voor beginners graag uitbreiden met een les in de natuur? Dat is mogelijk, klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

  • Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen en begrepen.
  • Tot de factuur is betaald kan ik annuleren door een e-mail te sturen naar Marion de Kort. Ik ga ermee akkoord dat eenmaal ontvangen digitaal lesmateriaal niet kan worden geretourneerd of worden geruild. 

Nadat de aanmelding ontvangen is, krijg je via de e-mail de factuur toegezonden. Na betaling van de factuur ontvang je via WeTransfer de cursus wildplukken voor beginners I .

Overweeg je de Wildpluk Jaartraining te volgen? De cursussen wildplukken voor beginners I en II hebben een kleine overlap met de jaartraining. Dit is helemaal niet erg. De jaartraining zit zo bomvol informatie dat mocht je die gaan doen, je het heel fijn gaat vinden dat je reeds enige kennis hebt opgedaan.