In het Wild Geplukt BOEK Lieve Galle

Het is lang geleden dat ik een nieuw boek in mijn handen kreeg dat zo doordrongen is van authenticiteit. Wouw! Een boek met een essentie. En wel Lieve haar essentie.

 

Het liefst zou ik de inleidende pagina’s groot op het net plaatsen. Kan niet. Oplossing: schaf het boek aan. De diepe liefde voor (de kracht van) de natuur spat ervan af en Lieve neemt daar volledig in mee. Een boek dat je betovert met puurheid.

 

Daarna volgt het plantendeel. Een literair vormgegeven deel van haar boek dat ik niet na zou kunnen doen. Het volksgebruik heeft ook niet echt mijn interesse, maar wat gebeurt er? Ik vind het heerlijk om te lezen! Geen geitenwollensokken verhaal maar toen verweven met het wetenschappelijke nu in een enorme bevlogenheid. Zorgvuldigheid tot in de puntjes. En hoewel ik best wel wat van wilde planten weet, ook voor mij talrijke nieuwe dingen. Nooit geweten dat kleefkruid en de koffieplant in dezelfde familie zitten. En dat de zaden van het madeliefje bij vochtig worden kleverig worden dankzij de slijmstoffen wist ik, maar niet dat dit deel uitmaakt van de wilde openbare weg. En van een andere plant blijkt de stengel hét composteerbare rietje. Gaaf! Verder ben ik nog niet toe gekomen aan lezen en dat is maar goed ook, anders zit ik direct in mijn enthousiasme talrijke plantengeheimen uit het boek te verklappen.

 

Een boek voor op de boekenplank en vooral ook om het daaruit te halen om te gebruiken in de keuken. Er zijn talrijke recepten opgenomen. Ook hier een mix van toen (volkskeuken) en de ervaring van koken met wilde planten van Lieve zelf.

 

In de doorklik kom je op de website van Lieve Galle waar een aan tal pagina’s vrij in te kijken zijn: BOEK Lieve Galle IN HET WILD GEPLUKT.


«