CURSUS wildplukken voor beginners

CURSUS wildplukken voor beginners

Korte cursus voor wie graag een snelle start wil met het leren herkennen van enkele planten.  

 

Stap voor stap nauwgezet wilde planten leren determineren

Determinatieboeken beschrijven slechts een paar kenmerken van de plant, samen met hooguit een enkele kleine afbeelding. Dat maakt determineren heel lastig als je geen bioloog bent. In het lesmateriaal van de cursus Wildplukken voor Beginners vind je een beschrijving van ALLE kenmerken van de plant; van de wortel tot en met de bladeren, de bloem, de vrucht en het zaad en ruimschoots vergezelt van beeldmateriaal. 

 

Aan bod komen de eetbaarheid en het leren determineren (trefzeker herkennen) van 6 planten die algemeen in de natuur te vinden zijn.

 

Klik hier voor de inhoudsopgave

 

Neem een kijkje in een studiepaper van één van de planten (vogelmuur)

 

De studiepapers zijn losse PDF bladen zodat je de informatie overzichtelijk op je mobiele telefoon kunt opslaan. Dan heb je op pad in de natuur superhandig alle botanische kenmerken en foto’s bij de hand! Maar je kunt de PDF's uiteraard ook printen en samen met de inhoudsopgave opbergen in een map om de informatie in boekvorm te raadplegen (en veel cursisten doen dat ook).

 

De cursus is een digitaal leer-het-jezelf leermiddel en dus géén onderwijs op afstand waarbij je tijdens de cursus interactie kunt hebben met je docent voor het stellen van vragen. 

 

Prijs

€ 18. 

 

Extra benodigdheden - zelf aanschaffen

  • Eenvoudige loep, 6x vergrotend.

Aanmelden

  • Verkoop uitsluitend aan particulieren.
  • Na ontvangst van je aanmelding krijg je een factuur toegezonden. Na betaling van de factuur wordt de cursus via WeTransfer naar je verzonden. 
  • Algemene Voorwaarden.