Leer ik ook de geneeskrachtige werking van de planten?

Gedurende mijn scholingen (natuurgeneeskundige, fytotherapeut, herborist en klassiek homeopaat) was mijn grote kritische vraag: waarom wordt de natuur uitsluitend ingezet wanneer de mens ziek is. Er waren zoveel wilde planten eetbaar, zou herintegratie van de wilde plant in onze voeding niet een rol kunnen hebben in de PREVENTIE van ziekte?

Voor mij is het antwoord JA en de wilde plant in de voeding is mijn passie geworden. Dat is ook waar de focus van leerstof van de Wildpluk Jaartraining op ligt: op het integreren van de wilde plant in de voeding. 

 

Wat krijg je niet in de Wildpluk Jaartraining? De geneeskrachtige werking wordt zijdelings benoemd, maar het genezen van ziekte met de natuur wordt niet onderwezen. 

 

Gaat je interesse uit naar specifiek de geneeskrachtige werking en de medicinale bereidingswijzen van de wilde plant (zalven, tincturen, oliën, enzovoorts maken)? Dan kies je beter niet voor de Wildpluk Jaartraining, maar voor een herboristenopleiding.

Gaat je interesse uit naar het genezen van ziekte? Dan kies je beter niet voor de Wildpluk Jaartraining, maar voor een opleiding tot natuurgeneeskundige & fytotherapeut met een holistische zienswijze. Daar leer je verder kijken dan het gebruik van de wilde plant als natuurlijke vervanger voor synthetische medicijnen. Je leert dan kijken naar de gehele mens; verbanden te leggen tussen de fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus en de bron van de disbalans te helpen vinden en de genezing te ondersteunen.