Ik wil graag wilde planten leren (her)kennen, oogsten en eten

Leer eten uit de natuur

Er zijn diverse mogelijkheden.

 

Je bent beginnend wildplukker

 

Je vindt in dit boek een gedetailleerde beschrijving + duidelijke foto’s voor het leren herkennen en oogsten van ruim 20 planten.

Daarnaast leert dit boek je de sleutel tot de kunst van het koken met wilde planten. Rijkelijk voorzien van recepten.

En uiteraard komt de wilde plant & gezondheid aan bod. In relatie tot (preventieve) gezondheidszorg is de natuur is de ontbrekende schakel oftewel de missing link in onze voeding!

 

 

Beiden, het boek én de wandeling, kan uiteraard ook. En zeker een aanrader. Want het is absoluut niet mogelijk alle informatie die in de wandeling gedeeld wordt te onthouden. In het boek kun je terug thuis alle informatie nog eens rustig doorlezen!

Je bent een gevorderde wildplukker

 

 

Vervolgens is het Wildpluk Compendium mogelijk interessant voor je. Dit encyclopedische werk behandelt de (on)eetbaarheid van alle in onze natuur groeiende planten. 

 

  • Je wilt graag de diepte en de breedte in? Dan ben je van harte welkom in de WildPluk training: de WildGroene scholing op HBO-niveau. 

Beide boeken zijn basisliteratuur voor deze training.

 

Reviews WildPluk training

 

Inhoudelijk

 

"De leerstof is heel gestructureerd en alle losse lessen vormen een totaalbeeld. Eveneens de opbouw van de leerstof is erg goed! Echt complimenten over je duidelijke digitale leerstof en de vele heldere foto’s. Dank je wel ook voor alle verdiepende informatie die je me gegeven hebt. Dankbaar!" (Corina B.)

 

"Een erg goede opbouw! Wat ik verder enorm goed vind aan de leerstof is dat we niet slechts losse planten leren, maar het uitgangspunt de plantenfamilie is. En ook dat we niet slechts leren wat (on)eetbaar is, maar het verband tussen (on)eetbaarheid en plantenstoffen." (K. van Otterdijk)

 

"Dank je wel voor alle heldere informatie. Je zorgt voor eenduidige informatie waar veel wildplukinformatie erg tegenstrijdig is en hebt me een stuk zekerder gemaakt als ik pluk." (Iris)

 

“Het is eindelijk gelukt om een degelijke en systematische plantenbasis te leggen! Ik probeerde het al tien jaar. In een wildplukwandeling – hoe goed ze ook zijn – leer je in het beste geval 10 en in het slechtste geval 50 planten (in het wilde weg). De instructeur wijst aan wat hij of zij tegenkomt, noemt een paar kenmerken en hoe je de plant kunt gebruiken. Dit los van de structuur van plantenfamilies en plantenstoffen. De Wildpluk Jaartraining werkte! Ik ontdekte wat er eerder mis was gegaan: herhaling, structuur en detail.” (Mieke H.)

 

“Wat een enorme rijke lessen! Erg duidelijk uitgelegd!  (Carla D.)

 

"Dank je wel Marion! Voor al je waardevolle kennis, ik heb hier nog jaren plezier van." (L. Janssen)

 

"De opbouw is echt enorm goed. Elk volgend deel van de leerstof sluit aan bij het vorige." (S. Franken)

 

Beeldmateriaal

 

"Goede foto’s met duidelijke aanduiding van de besproken delen!” (Tine M.)

 

“Prachtige foto’s die het determineren erg makkelijk maken. Duidelijke uitleg over de verschillen tussen die toch zo vaak op elkaar lijkende planten.”  (Thea K.)

 

"De prachtige en gedetailleerde foto’s hebben mij erg geholpen om het plaatje compleet te krijgen." (Deborah M.)