Het unieke aan wilde planten is dat ze nog echt seizoensgebonden zijn! Dat maakt elke creatie extra speciaal. Een heel jaar uitkijken naar die eerste nieuwe scheuten!

En dan? Als het oogstmoment voorbij is? Recept in de lade? Zekers niet! O.a. dat laat ik je zien in mijn boek eetbare wilde planten, leer koken met de natuur . Een van de krachten van dit boek is, dat de recepten zich niet beperken tot plant-recept: talloze variatie mogelijkheden met verschillende planten worden aangereikt. Maar je kunt natuurlijk niet alles in 1 boek stoppen. De wilde plantenwereld met zijn authentieke smaken is gewoon een onbegrensd avontuur.

De GLUTENvrije pizza ANDERS (P 29 in het boek eetbare wilde planten, leer koken met de natuur) uit het boek wordt oorspronkelijk met brandnetel en noten gemaakt. Wat doe je als er nog geen brandnetels zijn?

 

 

Het is door de vorstgolven : ( triest met de brandnetels voor de tijd van het jaar. Maar (!) de look doet het goed. Dus de brandnetel uit het recept vervangen door een combi van daslook (Allium ursinum), kraailook (Allium vineale) en slangenlook (Allium scorodoprasum). Dát had ik eerder moeten doen. Was bijna te lekker om op te eten : ( op is op.

Onder het recept van de lookvariatie:

Meng in een pan die in de oven kan 125 gr glutenvrije havermout / boekweitvlokken met 200 ml water. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten op 150 graden in de oven de vlokken gaar stomen. Haal de pan uit de oven. Voeg toe 125 gr pastinaak wortel of de wortel van wortelpeterselie of knolselderie die zo fijn is gehakt dat het hem kunt kneden (gebruik een keukenmachine). Voeg 50 gr geraspte kaas naar smaak toe. En tot slot 50 gr fijngesneden looksoorten. Kneed alles goed door elkaar. Vorm er 2 ronde bodems van en bak deze 175 op 175 graden tussen de 20 en 30 minuten. Beleg de pizza zo in het boek beschreven of naar eigen keuze.

© Marion de Kort