Plantenverkoop

Incidenteel heb ik eetbare wilde planten te koop die niet algemeen verkrijgbaar zijn.

 

Wilde kool (Brassica oleracea subsp. oleracea)

Eetbaar: blad, bloem(knop), onrijpe vrucht en rijpe zaad. Wilde kool (verwar niet met eeuwige moes) is de nog oorspronkelijke, nog niet veredelde voorouder van onze gecultiveerde kolen. De plant is 2-jarig, uit de verhoutende stengel van de volwassen plant groeit het 2e jaar een nieuwe plant – zie de 4e foto. Wilde kool is in tegenstelling tot alle veredelde variëteiten nog enorm rijk aan de fytonutriënt glucorafanine (sulforafaan).

Voorraad: 1 pot (1 plant in een pot) – gereserveerd.

 

 

 

 

 

Grote engelwortel (Angelica archangelica)

Eetbaar: wortel, blad, bloem(knop), onrijpe vrucht en rijpe zaad. De jonge bladscheuten zijn een malse smaakmaker in salade. De overige plantendelen kun je als specerij gebruiken. Schitterend aroma dat in geen enkele keuken mag ontbreken! Twee- tot meerjarige plant.

Voorraad: 3 potten (2 planten in een pot).

x

Veldsalie (Salvia pratensis)

Eetbaar: blad en bloem. Veldsalie is een schitterende en smakelijke saliesoort die inheems in onze natuur groeit. De bladeren zijn beduidend forser dan de bekende ‘keuken’ salie en ook milder van smaak, waardoor het blad als voortreffelijke smaakmaker rauw in salade kan worden genuttigd. Vanuit de bladrozet ontluikt een rijke bloei. Juweeltje, in de tuin en in de keuken. Meerjarige plant.

Voorraad: uitverkocht

 

 

Prijs per pot: € 5

Levering: tijdens mijn activiteiten of afhalen (aankomsthal van het Centraal Station Tilburg – aan huis afhalen is niet mogelijk).

Ben je geïnteresseerd in 1 van de planten, stuur me dan even een e-mail: dekortmarion apenstaartje gmail punt com