VLIERBESSEN / BRAAM mascarpone cake

 

 

Voor het glazuur van deze cake dien je eerst vlierbessensiroop te maken. Het recept voor vlierbessen siroop is erg eenvoudig en vind je hier.

Vervolgens maak je de glazuur door 60 gr mascarpone, 150 gr roomkaas, 30 gr poedersuiker en een flinke scheut vlierbessensiroop goed door elkaar te mixen. Besmeer de cake ermee en laat opstijven in de koeling.

Voor de cake met vulling volg het recept op P 144 uit het BOEK eetbare wilde planten leer koken met de natuur. Met het volgende verschil. Je doet de vlier-braam confiture niet bovenop de cake. Je snijdt de cake overlangs door helft en besmeert de onderste helft met het confiture mengsel. Plaats de bovenste helft daar bovenop. Werk de cake af met het glazuur. Het glazuur brengt niet alleen een feestelijke dimensie. Het frisse van de mascarpone-roomkaas met de licht zure en zoete toets van de vlierbessen / braam siroop, bleek een ongelofelijke lekkere toevoeging aan het oorspronkelijke recept. Bewaak je cake, anders is hij op voordat je hem kunt aansnijden!

© Marion de Kort