eetbare wilde planten WANDELING

eetbare wilde planten WANDELING

In deze wandeling duik je in de pracht en kracht van onze eetbare natuur.

 

Gezondheid

Tegenwoordig zijn de wilde plantenstoffen zelfs met een ‘vergrootglas’ nauwelijks nog in onze groenten te vinden. Terwijl ze oh zo belangrijk voor de preventieve zorg van je gezondheid zijn! Je gaat de missing link van onze voeding beleven, want elke plantenstof heeft zijn unieke fysieke impact.

Maar (!) hoe gezond ook, het is geenszins slim in het wilde weg wilde planten te gaan eten. Wat is het juiste gebruik van de wilde plant in je dagelijkse voeding? Ook daar is aandacht voor.

 

Smaakbeleving

Daarbij ontdek je dat wilde planten gastronomische pareltjes zijn. Samen met de wilde plantenstoffen zijn de oorspronkelijke smaakkarakters die groenten ooit hadden namelijk in de natuur bewaard gebleven.

 

 

Je krijgt een beknopte samenvatting van de informatie geprint op een A-4 mee naar huis. Je wilt graag een uitgebreide versie? Die biedt het basiskookboek eetbare wilde planten je. In dit boek vind je tevens van ruim 20 planten een gedetailleerde beschrijving (plus foto’s) hoe je de plant in de natuur kunt herkennen. Uitsluitend een wandeling is daartoe niet toereikend! Trefzeker wilde planten herkennen gaat verder dan in een wandeling even de plant aanwijzen en jou daar er een algemene foto van laten nemen. En dit ‘verder’ is ook wat je nodig hebt om niet in de problemen te komen met een niet-eetbare dubbelganger. 

 

 

Tijd & plaats

De wandeling is van 10.00 - 12.00.

Het startpunt voor de wandeling is: Moerenburgseweg 6, 5018 TC Tilburg (bij de ingang van het voetbalveld).

 

Data

  • Zaterdag 15 april 10.00-12.00 - Volzet
  • Zondag  23 april 10.00-12.00 - Volzet
  • Zondag 30 april 10.00-12.00

 

Kosten

De deelname kosten bedragen € 25.

Aanmelden

 

Nadat je aanmelding is ontvangen, krijg je van mij een deelname bevestiging. De betaling is contant op locatie (er is GEEN mogelijkheid tot pinnen). 

Reacties

 

“Ik heb enkele jaren terug een wandeling met je gemaakt en ook je boek ... Marion, je kennis en inspiratie is enorm.” (Marianne P.)

 

“Eyeopener voor wie geïnteresseerd is in gezondheid!” (Y.)

 

"De wandeling was boeiend en leerrijk. Op een totaal andere manier overgebracht dan ik al gewoon was. Ik heb veel geleerd en dingen die ik wist kregen nu een duidelijke plaats dankzij jouw uitleg.” (Sylvie d. S.)

 

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik met jou op pad ben geweest.” (Gemma H.)

 

“Haar uitgangspunt; het voorkomen van ziek worden door wilde planten in te passen in je dagelijks eten, is uniek. Geeft praktische informatie hoe je dat kunt doen” (H.S.)

 

“Voor wie het wil zien is dit baanbrekend. Tegelijkertijd praktisch.” (E. v. G.)

 

De goed en simpel verwoorde uitleg waarom wilde planten belangrijk zijn voor je gezondheid is een verademing.” (O.K.)