Wildpluk Compendium - eetbare wilde planten ENCYCLOPEDIE

WILDPLUK COMPENDIUM

DE COMPLETE EETBARE FLORA VAN DE LAGE LANDEN

ISBN                   9789076189918

Verschenen     December 2021

Taal                     Nederlands

Pagina’s             472

Binnenwerk     Full color

Leeslinten        2

Binding              Hardcover

Prijs                    € 59.95 

Dit standaardwerk voor de wildplukker biedt een ENCYCLOPEDISCH OVERZICHT van de (on)eetbaarheid van ALLE in onze natuur groeiende planten. De therapeutische kant van de planten wordt ook belicht. Tegelijk is het een KOOKBOEK om culinair mee aan de slag te gaan.

Wie graag tuiniert vindt in dit boek een schat aan inheemse planten die graag samenwerken met onze fauna. Of je nu een kleine stadstuin hebt, pioniert met een VOEDSELBOS of misschien zelfs met een eetbaar landschap, plant dan in plaats van exoten eens lage landen natuur!

Je kunt het Wildpluk Compendium gebruiken als naslagwerk om doelgericht informatie op te zoeken, maar de schrijfstijl nodigt ook uit om het van A-Z als een leesboek ter hand te nemen.

Meer informatie over inhoud vind je in de Download PDF

 

Wildpluk Compendium Inkijk PDF
PDF – 38,0 KB

Bestellen

  • Het boek is in Nederland te bestellen bij diverse online boekhandels en in elke fysieke boekhandel. 
  • In België is het boek verkrijgbaar bij de Standaard Boekhandel
  • Je wilt het Wildpluk Compendium vanuit een ander land dan België kopen? Dit verzorgt mijn distributeur Merlijn .
  • Je wilt het boek bij mij persoonlijk kopen? Dat zou ik fijn vinden en het boek bij mij bestellen is mogelijk binnen Nederland. Ik ben echter niet de snelste weg, indien dat je prioriteit heeft. Er is bij mij namelijk niets geautomatiseerd, dus betaling verloopt via een 'ouderwetse' digitale bankoverschrijving (geen iDEAL en dergelijke). Om de slowtime compleet te maken: ik post 1x per week de bestellingen, meestal op maandag. Er worden GEEN verzendkosten in rekening gebracht. En uiteraard mag je, op afspraak, het boek ook persoonlijk komen ophalen als je het eerst wilt inzien voordat je beslist (ik heb echter geen pinautomaat of betaalapp zoals bijvoorbeeld Tikkie, graag dus zorgen voor gepaste betaling). 

Bestellen Wildpluk Compendium

 

Nadat je bestelling door mij is ontvangen, krijg je via de e-mail de factuur (€59,95) met betalingsgegevens. Na ontvangst van je betaling ontvang je per post je boek.

Een greep uit de REVIEWS

 

Wat een informatie!

Zoveel overzicht en alles bij elkaar!

Hét naslagwerk "

 

"Wildpluk Compendium is imponerend. Marion de Kort heeft geen moeite bespaard om een ronduit imponerend boek samen te stellen, waarin je van vrijwel elke plant kunt opzoeken of het eetbaar is en wat de onderscheidende inhoudsstoffen zijn. Geweldig! De ondertitel had misschien beter ‘de complete (on-)eetbare flora van de Lage Landen’ kunnen zijn. Want alle planten staan er in, dus ook die je beter niet kunt eten." (Norbert Mergen - tuinen van MergenMetz)

 

"Onmisbaar naslagwerk voor elke wildplukker

Dit is de bijbel die me 100% zekerheid geeft over de al dan niet eetbaarheid van wilde planten. Met de allerlaatste wetenschappelijke onderzoeken naar inhoudsstof en dus het meest betrouwbaar, wat zeker niet van elk wildplukboek gezegd kan worden.

Door met het boek bezig te zijn, ontwikkel je haast vanzelf inzicht in de plantenfamilies wat weer helpt om makkelijker eetbare planten te gaan interpreteren; zelfde familie, vaak zelfde inhoudsstoffen en dus zelfde eetbaarheid.

Het maakt dat je anders gaat kijken naar de natuur rond je én dat je de stap durft maken naar het effectief culinair (en/of medicinaal) gebruiken ervan.

Investering dubbel en dik waard! Merci Marion, ik heb er al super veel aan gehad!" (Standaard Boekhandel België - Review by Angelique on 17 Jun 2024)

 

"Hoi Marion, ik heb je boek binnen, wat een prachtig werk! Zoveel overzicht en alles bij elkaar, wat een enorme klus moet dat geweest zijn. Dit moet wel hét naslagwerk van deze eeuw zijn! Bedankt voor al je harde werk!" (Mieke Huisman)

 

"Mega hard bedankt voor dit ongelooflijk prachtig en onwaarschijnlijk COMPLEET boek. " ( Nida)

 

"Het is werkelijk een magnifiek boek geworden. Petje af." (E.  Hesseling)

 

"Een echt Compendium. Een compleet naslag, opzoek en inspiratieboek. Het valt zo gek niet te verzinnen of het staat erin. Een overzichtelijk, alfabetisch, overzicht van wat zich in het wild bevind en eetbaar is. Niet eetbaar wordt ook aangegeven evenals de beste periode en/of welke delen van de plant. Onmisbaar voor de beginnende en de doorgewinterde wildplukker." {Marcel R.}

 

"Wat een schat aan informatie!" (M. Oostwoud)

 

"Hoi Marion, vandaag kreeg ik je boek binnen. Ik sloeg het open, en begon te lezen ... en wauw. Ik hoor je stem en verhaal, terwijl ik het lees. Ik ben nog steeds zo blij dat ik de jaaropleiding bij je hebt gevolgd. En nu dit boek ♡ Echt fantastisch. Daar kun je enorm trots op zijn! Respect hoe je het hebt gedaan ... zoveel info in één boek. Ik zal het niet in een week uit hebben ... ook niet in een maand. Maar wat een prachtig en vooral ook volledig naslagwerk, waar ik regelmatig naar zal pakken. Dat wilde ik je even laten weten! " (Nicole de Bont)

 

"Marion de Kort ik heb het boek vanmiddag ontvangen, wat een informatie! Een boek om vaak te raadplegen!" (H. van Rozendaal)

 

"Marion de boeken zijn binnen. Ziet er prachtig uit. Ook de foto’s zijn geweldig. Mooie indeling ook. Gefeliciteerd! Prachtig werk <3 " (P. Kok Zimmermann)

 

"Hoera! mijn boek werd vandaag geleverd! Een prachtwerk, echt, daar moet een pak werk in gestoken geweest zijn, handig formaat, aangenaam lettertype, handige indeling om snel op te zoeken, een heerlijk boek, dit zal zeker steeds binnen handbereik liggen : ) - dankjewel om dit te doen en proficiat!" (Tine Mie) 

 

"Wat een prachtig boek, mooie foto's lay out en zoveel informatie. Oh help, kan het boek maar niet opzij leggen." (Thea Kamerbeek)

 

"Ik had m binnen een dag binnen. Ligt op tafel en lees steeds een stukje. Super mooi gemaakt!" (P. Appelman)

 

"Je boek is indrukwekkend, uit nieuwsgierigheid hop ik van hot naar her. Later als ik vertrouwder ben met het boek zal ik de rust vinden om rustig te lezen. Super blij mee en een geweldig werk." (Frank Radder)

 

"Ik heb er lang naar uitgekeken en zo in een korte oogopslag: een prachtig boek! boordevol info! ik heb nog niet veel tijd gehad erin te kijken - ze lag vrijdag in de bus, maar...ik ben de komende tijd wat uurtjes zoet!" (M. Dubmblond)

 

"Heb er jaren op gewacht, hij is af en klaar hier staat echt alles in ... Hét Wildpluk compendium van Marion de Kort. Wat is het prachtig geworden, ben je eeuwig dankbaar Marion en je mag supertrots zijn op het eindresultaat. Het is mijn bijbel voor wilde planten. Zó bij mee. Het was het wachten absoluut waard." (Marike van Groning)

 

"Hoi Marion, wil even een compliment maken over jou prachtige boek Wildpluk Compendium. Ik ben er van de week in begonnen en super duidelijk en leerzaam. Ook mooi vind ik hoe er gewezen wordt op respect voor de natuur en tips ook om in eigen tuin te telen. Dank!" (J. v. Beek)

 

"Dag Marion,

Direct na aankomst ben ik in je boek Wildpluk Compendium gedoken en ik ben zeer onder de indruk van de grondigheid waarmee je alle planten benoemt. We hebben een assortiment van tegen de 40 soorten inheemse vaste planten waarvan de bloemen eetbaar zijn en die we vanuit zaad opkweken. Ik was op zoek welke andere delen van de planten uit ons assortiment ook eetbaar zijn. Heel wat boeken heb ik nagesnuffeld en op internet gezocht, maar kreeg geen duidelijke antwoorden. Maar nu wel, Marion. Wat jij hebt neergezet verdient groot respect. Mijn dank." (Hartelijke groet van Hans Harmse - Dagbesteding Avalon)