workshop

eetbare wilde planten

LEREN HERKENNEN

Het leren herkennen (determineren) van planten is de grootste uitdaging wanneer we eenmaal gegrepen zijn door de pracht en kracht van de wilde plant als voedingsmiddel.

 

Deze workshop ga je samen met mij een aantal planten nauwkeurig bestuderen zodat je ze feilloos weet te herkennen als je op wildpluk avontuur gaat.

 

Wat is het verschil met een wildpluk wandeling

Er is een groot verschil. Deze workshop is namelijk ontstaan uit de beperking die een wildpluk wandeling heeft. In een wandeling wandelen we onderwijl ik talrijke planten aanwijs en informatie over de medicinale, voedings- en gastronomische waarde van de plant deel. Je gaat naar huis met weliswaar een rijkdom aan inhoudelijke informatie, maar een plant aanwijzen is niet voldoende om terug thuis de plant zelfstandig te kunnen herkennen. In deze workshop gaan we daar juist doelgericht mee aan de slag: de uiterlijke kenmerken van planten onder de loep nemen.

 

De workshop focust zich zoveel mogelijk op planten uit het basiskookboek eetbare wilde planten.

 

Waar en wanneer

Zondag 7 april 2024, 13.00-16.00 uur. Mocht je ná de workshop ergens nog een andere afspraak hebben staan: houd rekening met mogelijk een kleine uitloop.

Verzamelpunt: centrum Tilburg (enkele minuten loopafstand van het centraal station).

We starten onze route in het stadscentrum, waardoor we de mogelijkheid hebben de wilde flora tussen de stoeptegels te ontmoeten. We eindigen in het stadspark.

 

Kosten

Bij aankoop van het basiskookboek eetbare wilde planten op locatie betaal je alleen voor het boek (€34,50), de workshop is gratis. Je geeft de voorkeur aan deelname zonder boek? Dat is uiteraard mogelijk, enkel deelname aan de workshop is €25. Betaling contant op locatie (er is geen pinapparaat of tikkie app).

 

Zelf meenemen

  • Notieblok met schrijfgerei.
  • Goede fotocamera of een mobiel die scherp kan fotograferen.

Filmen en/of geluidsopnames zijn niet toegestaan.

 

Aanmelden