Het basiskookboek eetbare wilde planten is een ontdekkingsreis naar de authentieke smaakkarakters die groenten ooit hadden. Wilde planten zijn namelijk nog rijk aan fytonutriënten*. Fytonutriënten maken wilde planten niet alleen tot een essentieel element in onze voeding in relatie tot gezondheid maar ook tot gastronomische pareltjes! Het zijn namelijk deze plantenstoffen die ervoor zorgen dat in de natuur de zes oorspronkelijke, authentieke smaakkarakters van planten nog schitteren. Smaken die praktisch zijn verdwenen uit onze gecultiveerde groenten.

 

* Wat zijn fytonutriënten? Door de officiële voedingsrichtlijnen worden uitsluitend de primaire plantenstoffen erkend als voedingsstoffen. Wanneer we willen weten of we gezond eten kijken we hoe het zit met de eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen en vezels in onze voeding. Planten bevatten echter veel meer stoffen dan de bekende voedingsstoffen, namelijk fytonutriënten. Fytonutriënten zijn de huisapotheek van de plant. Een belangrijk deel van hen is eetbaar en heeft als voedingsmiddel ook voor jou een belangrijke gezondheidsondersteunende werking. Zij zorgen ervoor dat jouw lichaam goed kan functioneren en niet ziek wordt, raakt het lichaam wel uit balans helpen ze bij het herstel.

 

Oeps ... er zijn duizenden en duizenden fytonutriënten, waar begin ik?

 

In 2013 ontwikkelde Marion hiervoor het concept van de zes wilde smaakkarakters. Al deze fytonutriënten groeperen zich namelijk in 6 smaakkarakters. 

 

  1. Groen
  2. Bitter
  3. Scherp/pittig
  4. Aromatisch/geurig
  5. Zoet
  6. Wrang

 

Elke smaak heeft zijn eigen unieke gezondheidswaarde en specifieke bereidingswijze. Met die elementaire basis heb je de sleutel tot de kunst van het koken met wilde planten* in handen!

 

* Zo heeft bijvoorbeeld de bittere smaak een andere medische waarde dan de groene smaak. Bitter is de motor van je spijsvertering en lever. Groen op zijn beurt bevordert o.a. je celademhaling en bloedopbouw. En bijvoorbeeld op culinair vlak verwerk je de wrange smaak nooit in combinatie met dierlijke producten, de dierlijke eiwitten worden dan namelijk onverteerbaar.  Bitter op zijn beurt verwerk je nooit in garende gerechten, de aromatische smaak is daarentegen juist geschikt voor. 

 

De sleutel tot de kunst van het koken met wilde planten is de leidraad in het basiskookboek. Verder beantwoordt dit boek jouw vraag: Hoe kan ik de plant in de natuur herkennen?

 

Daarnaast komt mijn tweede passie aan bod: jij, ik, wij zijn natuur. En hoe belangrijk het voor je lichaam is haar puur natuur te voeden: voeding die aangeraakt is door de zon, wind, regen en de aarde onder de voeten en waar genetisch niet mee geknoeid is … food designed by nature.

 

Zodra je in het wilde voedingsavontuur stapt, gaat er een ongekende wereld voor je open.

Ga je mee op wildgroen avontuur?

 

Titel                   BASISKOOKBOEK eetbare wilde planten

Het basiskookboek is de vernieuwde uitgave van het boek leer koken met de natuur

ISBN                  9789076189901

Taal                     Nederlands

Pagina's              200

Binnenwerk      Full color

Leeslinten          2

Binding                Hardcover

Prijs                       € 34,50

Een kijkje in het boek vind je in de Download PDF

 

Basiskookboek Preview
PDF – 2,6 MB 406 downloads

Bestellen

  • In Nederland is het boek is te bestellen bij diverse online boekhandels en in elke fysieke boekhandel.
  • In België is het boek verkrijgbaar via de Standaard Boekhandel.
  • Je wilt het basiskookboek vanuit een ander land dan België kopen? Dit verzorgt mijn distributeur Merlijn .
  • Je wilt het boek bij mij persoonlijk kopen? Dat zou ik fijn vinden en het boek bij mij bestellen is mogelijk binnen Nederland. Ik ben echter niet de snelste weg, indien dat je prioriteit heeft. Er is bij mij namelijk niets geautomatiseerd, dus betaling verloopt via een 'ouderwetse' digitale bankoverschrijving (geen iDEAL en dergelijke). Om de slowtime compleet te maken: ik post 1x per week de bestellingen, meestal op maandag. Er worden GEEN verzendkosten in rekening gebracht.

Bestellen BASISKOOKBOEK eetbare wilde planten

 

Nadat je bestelling door mij is ontvangen, krijg je via de e-mail de factuur (€34,50) met betalingsgegevens. Na ontvangst van je betaling ontvang je per post je boek.

Een greep uit de REVIEWS

 

“Ik ben vandaag gaan lezen en kon het niet wegleggen. Heb het dus in één ruk gelezen. Wat is het GE-WEL-DIG!! Alles eraan, de opbouw, de liefde waarmee je spreekt, de enorme duidelijkheid waarmee je je punten uiteenzet.. en het is van het begin tot het eind boeiend zonder zwaar of belerend te zijn. Ik werd er dus direct door gegrepen op de meest positieve manier mogelijk. Woorden schieten tekort om te beschrijven wat voor goeie gevoelens loskwamen. Mooi (instap) werk, waarmee je als beginner, maar ook als meer ervaren wildgroen liefhebber gelijk op de juiste frequentie de diepte en de breedte ingaat. Chapeau.” (Marika)

 

“Heb ‘t boek ook binnen, heeeel blij mee, prachtboek ....” (B. van Straalen)

 

“Het is echt zo een superleuk boek met een fantastische opbouw! Zowel voor de beginnende wildplukker als voor degenen die zich al wat meer verdiept hebben in deze boeiende materie!” (Ilse Plessers)

 

“Pracht boek voor wie verder wil dan plant-recept. Dit boek is uniek in zijn genre, zijnde een schitterend basis kookboek voor wilde eetbare planten. Daarnaast een eyeopener voor wie geïnteresseerd is in gezondheid!” (Y.)

 

“Voor wie het wil zien is dit boek baanbrekend. Een aanrader!” (E. v. G.)

 

"Zoooo blij met mijn boek!" (H. van Es)

 

“Boek ontvangen! Geweldig mooi!” (Jo Langenberg)

 

"Wat is je boek leuk en uitnodigend geschreven. Je bent klasse." (F. Radder)

 

“Schitterend boek! Hier zit veel kennis en ervaring in verwerkt maar desondanks heel begrijpelijk gebracht voor een ieder. Ook genoeg te vinden voor de veganisten onder ons. Ik doe het vast nog tekort met mijn klungelige recensie. Aanrader dus.” (F.D)

 

"Erg mooi. En een heel bijzonder concept, het wordt een heuse ontdekkingstocht." (Tine M.)

 

“Ziet er prachtig uit. Complimenten. Mooie foto’s en duidelijke uitleg.” (Pauli K. Z.)

 

“Haar uitgangspunt; het voorkomen van ziek worden door wilde planten in te passen in je dagelijks eten, is uniek. Het boek geeft praktische informatie hoe je dat kunt doen” (H.S.)

 

“Het is een pareltje proficiat! Het geeft me zo veel inspiratie, ik sta te trappelen om met mensen de tuin in te gaan. Dank u wel.” (Veerle de Vos)