CURSUS learn-it-yourself wildplukken het seizoen rond

Wat leer je

De eetbaarheid van de plant wordt uiteraard behandeld en zijdeling ook de geneeskrachtige werking (indien van toepassing), maar de focus van deze cursus ligt op determineren. De cursus is ontwikkeld omdat een flora slechts enkele kenmerken van de plant beschrijft. Dat maakt determineren heel lastig als je geen bioloog bent. In de cursus learn-it-yourself wildplukken het seizoen rond vind je een beschrijving van ALLE kenmerken van de plant; van wortel tot en met bloem en zaad, vergezeld van paginagrote foto's tot in de kleinste details.

Uiteraard leer je ook hoe je de plant onderscheidt van dubbelgangers (look-a-likes). Om enkele voorbeelden te noemen. Wist je dat er in onze natuur 8 planten groeien die als een tweeling op Sint-Janskruid lijken? Maar er is er maar eentje de enige echte! En hoe zit het met al die planten die de naam kamille dragen en vaak ook nog eens kamille-achtige bloemhoofdjes hebben? Wie is de echte kamille?

Verrijkend van deze cursus is ook dat de informatie zich niet beperkt tot de individuele plantensoort, maar dat alle planten van een geslacht worden besproken! Je gaat verder dan een plant hier en een plant daar in het veld leren (her)kennen en je maakt met deze cursus een prachtig begin met het leggen van een systematische plantenbasis

Wil je graag nog een niveau verder en het plantenrijk op familie niveau leren (her)kennen? Kies dan voor de Wildpluk Jaartraining. In de Wildpluk Jaartraining leer je bovendien niet alleen de organisatiestructuur van plantenfamilies maar óók van de plantenstoffen en daarmee van de (on)eetbaarheid. De rijkdom van onze natuur mag als een overweldigende chaos overkomen, ze kent echter een prachtige ordening! Je verkrijgt overzicht over en inzicht in de eetbaarheid van onze natuur.

De Wildpluk Jaartraining en de cursus Learn-It-Yourself wildplukken het seizoen rond  zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, maar ook ter aanvulling van elkaar. Wil je ze graag tegelijkertijd volgen, ook dat is mogelijk. 

 

Learn-it-yourself wildplukken het seizoen rond ... nog nooit was determineren zo leuk en gemakkelijk.

 

 Het wildplukseizoen rond studiepapers eetbare wilde planten leren (her)kennen + het gebruik.

 Informatie en inspiratie voorbij de mainstream.

 Paginagrote foto’s van wortel tot en met zaad.

Leggen van een systematische plantenbasis

 Leren in je eigen tempo. En op pad in de natuur wanneer het jou uitkomt, in je eigen omgeving.

 

 

Wat krijg je

Het wildplukseizoen rond, maart tot en met oktober, wekelijks een studiepaper (en soms meer) om in de natuur met behulp van informatie tot in detail de actuele vindbare planten te kunnen herkennen. Dát zijn een heleboel planten. Ik kan je bij voorbaat verklappen dat de cursus veel meer planten omvat, dan dat het je gaat lukken in één seizoen te vinden en dat je meerdere jaren plezier van deze cursus gaat hebben!

De studiepapers bestaan uit een tekstdeel (T) dat je kunt printen en uit een visuele toelichting (V).

TIP. Beschik je over een telefoon die een PDF bestand vanuit je e-mail kan opslaan? Dan kun je de visuele toelichting op je telefoon downloaden. Op die manier heb je voor het determineren de foto’s met de botanische kenmerken tot de kleinste detail in de natuur bij de hand. Dit kun je uiteraard ook met het tekstdeel doen.

 

Voor wie

  • Toegankelijk voor de beginnend wildplukker.
  • Uitdagende verdieping voor de gevorderde.

 

Aanmelden

De prijs is € 139.

De cursus is van maart tot en met oktober. Meld je je later dan maart aan, dan krijg je de studiepapers die al verstuurd zijn in één keer. Je kunt je aanmelden door mij een e-mail (dekortmarion apenstaartje gmail punt com) te sturen.

 

Deelname regels

  • Vragen stellen (e-mail / bellen) is niet ingesloten bij het learn-it-yourself concept.

 

Wildpluk Jaartraining - cursus Learn-It-Yourself wildplukken het seizoen rond

De Wildpluk Jaartraining en de cursus Learn-It-Yourself wildplukken het seizoen rond  zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, maar ook ter aanvulling van elkaar.  

 

Een greep uit de reviews

 

“Hoi Marion, Leuke cursus hoor! Lekker duidelijk en mooie foto’s. Die 3 dubbelgangers van de paarse dovenetel, wist ik niet! Morgen ga ik op ontdekkingstocht.” (D. Megens)

 

"Hoi Marion, Vorige maand kreeg ik voor mijn verjaardag je boek kado; ik was er enorm blij mee. Om van het standje ‘blij ei’ in beweging te komen, lijkt je cursus de beste en vooral leukste kans. En daarom is het dat ik me met veel plezier, ietwat laat maar niet te laat, opgeef." (M. Rours)

 

"Dag Marion, Hartelijk dank voor je cursus! Ik ben er zo blij mee en het is zo overzichtelijk. En het nodigt zo uit tot nog verder onderzoeken. Ooit kom ik in levende lijve een cursus bij je volgen :) Hartelijke groet." (Yvonne Sanders)

 

“Ben ook heel enthousiast over deze cursus en manier van leren! Super Marion. Goed gestructureerd, duidelijk en overzichtelijk en enorm interessant!!” (Marika W.)

 

Wat ziet het er mooi uit! Fijn met al die duidelijke foto's en tekstjes erbij. Dankjewel. (Celestine K.)

 

“Helemaal blij mee!” (Hester de G.)

 

“Het ziet er heel mooi uit, zeer duidelijk beeldmateriaal!” (Tine V.)

 

“Ik vind de teksten heel prettig om te lezen, mooi gestructureerd, aangename lay-out en goede foto’s met duidelijke aanduiding van de besproken delen, interessante informatie: mooie cursus!” (Tine M.)

 

“Het is super leuk en leerzaam, ik kijk uit naar de mails van maandag.” (Elsa H.)

 

“Super cursus Marion. Prachtige foto’s die het determineren erg makkelijk maken. Duidelijke uitleg over de verschillen tussen die toch zo vaak op elkaar lijkende planten. Goede duidelijke omschrijving van plant, inhoudsstoffen en toepassingen.”  (Thea K.)

 

“Een must voor iedere kruidenliefhebber.” (Dave Zwaartman)

 

"Zo blij elke maandag met je nieuwe lessen. De lat ligt lekker hoog, ik kijk er elke keer naar uit!" (Janette B.}