Marion

Scholing

 

  • Hogeschool Hippocrates, Bloemendaal
  • Hoge School voor Natuurgeneeswijzen & Klassieke homeopathie, Arnhem

 

Van 1992 – 1997 ben ik oorspronkelijk opgeleid tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut (herborist) en klassiek homeopaat. Zonder titels in eenvoudige taal: oorspronkelijk leerde ik natuurlijke methoden om ziekten te genezen. Met een uitmuntend als aantekening op mijn diploma sloot ik deze studies af. 

 

Vanuit deze basis doe ik inmiddels bijna 30 jaar onderzoek naar de wilde plant als voedingsmiddel en heeft dit onderwerp zich ontwikkeld tot mijn vakgebied. 

 

Uit eigen pen

In 2014 kreeg ik de mogelijkheid een eerste boekje te publiceren over het gegeven dat fytonutriënten tot de beschermende voedingsstoffen behoren maar niet als zodanig worden erkend en bovendien praktisch uit onze voeding verdwenen zijn.

 

In 2016 volgde daarop een tweede boek: 'leer koken met de natuur' met als ondertitel de ontbrekende schakel in onze voeding. Deze schakel oftewel ‘de missing link’ is inmiddels algemeen goed aan het worden. 

 

Naast mijn interesse in het belang van de wilde plant in onze dagelijkse voeding onderzocht ik aan de hand van de fytochemie de (on)eetbaarheid van alle planten in onze natuur. Dit encyclopedische werk is gepubliceerd (2021) met de boektitel het  Wildpluk Compendium

 

Actueel werk ik aan een vervolg op 'leer koken met de natuur'. Dit boek krijgt de titel BASISKOOKBOEK eetbare wilde planten en wordt voorjaar 2023 verwacht.

"Het basiskookboek eetbare wilde planten is een ontdekkingsreis naar de oorspronkelijke, authentieke smaakkarakters die groenten ooit hadden. Smaken die in de natuur bewaard zijn gebleven. Je ontdekt niet alleen dat wilde planten gastronomische pareltjes zijn. Wilde planten zijn ook nog eens de ontbrekende schakel in onze voeding voor een gezond en gelukkig leven. Daarbij leer je alles wat je dient te weten voor je wilde planten gaat eten. Groenten mogen dan wel eetbaar in het wild groeien en een hoge gezondheidswaarde hebben, het is echter geenszins slim in het wilde weg wilde planten te gaan eten."

 

Vertalingen

 

Leeftijd

Voor wie altijd nieuwsgierig naar leeftijd is, geboren in ’65.

 

Met een enorme bevlogenheid deel ik mijn kennis van en liefde voor onze eetbare natuur. Waarom? Je kunt de wilde plant niet eventjes in de supermarkt shoppen. Je moet de natuur in; de wind door je haren, de zon en regen op je gezicht, de bodem klevend aan je handen, de prachtige aroma’s in je neus. De natuur is zo ontzettend mooi, ze is onze kostbaarste schat! 

Marion

 

PS

Mijn favoriete film: the Biggest Little Farm