eetbare wilde planten WANDELING

In deze wandeling ga je de pracht & kracht van wilde eetbare planten ervaren!

Je ontdekt in deze wandeling de authentieke, oorspronkelijke smaken van onze voeding. En dat de plantenstoffen die voor deze smaken verantwoordelijk zijn, enorm belangrijk zijn in de preventieve zorg van je gezondheid.

 

De pracht

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de groenten die je in de winkel koopt en de wilde plant is dat de wilde plant nog rijkelijk beschikt over plantenstoffen (de zogenoemde fytonutriënten) die haar helpen gezond te blijven alsook om ervoor te zorgen dat ze niet wordt opgegeten door dieren. En dat proef je! Fytonutriënten vertegenwoordigen namelijk karakteristieke smaken. Ook deze smaken zijn uit onze winkelgroenten verdwenen! Je ontdekt in deze wandeling de authentieke, oorspronkelijke smaken van onze voeding.

 

De kracht

Het tweede onderwerp van deze wandeling is dat fytonutriënten niet alleen voor de wilde plant de huisapotheek zijn, maar ook voor jou! Fytonutriënten zijn de ontbrekende schakel in onze voeding! Deze plantenstoffen zijn enorm belangrijk voor het onderhoudt van je gezondheid.

 

In deze wandeling ga ik je laten voelen, ruiken, proeven. Kortom laat ik je dit beleven. 

De wandeling duurt 2 uur en is een feest van ongekende smaken. 

Laatste wandeling:

 

  • Zondag 29 mei 2022 - VOL

 

Locatie & tijd

De wandeling is van 10.00 - 12.00. Het startpunt voor de wandeling is: Moerenburgseweg 6, 5018 TC Tilburg.

 

Kosten

De kosten zijn de prijs van het boek leer koken met de natuur: € 28,95. Neem je deel inclusief het boek is dus de wandeling gratis. Je hebt het boek reeds en wilt graag zonder boek aan de wandeling deelnemen? Dat is mogelijk. De kosten bedragen in dat geval € 20 voor de wandeling.