Paardenbloem LIMONADE

 

 

Dit heb je nodig: ongeveer 90 bloemen van de paardenbloem, 1500 ml water, 2 flinterdunne schijfjes citroen of sinaasappel.

En zo maak je het: snijd het groene omwindsel van de bloemhoofdjes zodat de gele lintbloempjes vrij komen. Doe de lintbloempjes in een kan met de schijfjes citroen / sinaasappel en giet het water erover heen. Laat 24 uur bij kamer temperatuur trekken terwijl je af en toe alles goed omroert. Zeef de limonade en bewaar in de koeling. Schenk de limonade koud. Heerlijke dorstlesser (!) om af en toe een glaasje te drinken.

Ik maak altijd voldoende om ook in de zomer te kunnen schenken. Je kunt de limonade bewaren door het als ijsklontjes in te vriezen.

Tip! Zoet de limonade niet met suiker om de lichtelijk bittere smaak te verbloemen. De potentie van de limonade is vrij krachtig (werkend op de spijsvertering en lever). Wanneer je het bittere verbloemt, dan kan je lichaam via de smaak geen signaal afgegeven: voldoende. Bovendien zorgt de nectar in de bloemen reeds voor een delicaat subtiel zoete smaak.

© Marion de Kort