WildPluk training certificaat

Voorwaarden certificaat

  • De oefeningen in de leerstof zijn niet vrijblijvend. Je maakt ze en levert daarvan een papieren versie in.

 

  • Per leerblok volg je minimaal 1 live les in de natuur. Naarmate je scholing vordert zal ik je ook meer en meer in de live lessen in de natuur betrekken – jou vragen iets over een bepaald onderwerp te vertellen.

 

Beoordeling

Ik hou niet van goed/fout beoordelingen. Daar is de natuur te mooi voor. Wel geef ik feedback. Per afgerond blok krijg je daarvan een notitie op je certificaat.

 

  • De laatste module van de leerstof (module 14) is een toets. De toets is een samenvatting van de belangrijkste leerpunten. Voor wie geen certificaat wil is deze toets ontworpen om alle leerstof nog eens te herhalen (de antwoorden zijn erin opgenomen). In het geval van een certificaat wordt er verwacht dat je de leerstof ook echt leert en wordt er fysiek, live op locatie de toets afgenomen.

 

  • Om de scholing voor iedereen toegankelijk te houden is een flora/veldgids niet verplicht. Voor een certificaat verwacht ik wel dat je de diepte in gaat en op familieniveau planten in een flora kunt opzoeken en de daartoe aangereikte oefeningen maakt.

 

Kosten certificaat

€50 per leerblok voor het doornemen van de door jou in te leveren oefeningen. Plus €50 voor de toets.

 

Is de WildPluk training een door de overheid erkende scholing? Nee en dat gaat het hem momenteel ook niet worden. De overheid en Marion kijken namelijk onder andere nogal verschillend tegen ziekte, gezondheid en voeding aan.