over MARION

Ik startte mijn scholing in 1992 op één van de oudste academies voor holistische geneeswijzen in Nederland, de Hogeschool Hippocrates te Bloemendaal. Gevolgd door een 5-jarige opleiding aan de Hoge School voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem. Van oorsprong ben ik opgeleid tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut (herborist) en klassiek homeopaat.

De fytochemie (wetenschap die zich richt op de inhoudsstoffen van planten) zou mijn studie een totaal nieuwe wending geven. Het bevreemde mij dat de wilde plant uitsluitend werd gebruikt om ziekte te genezen. Zou herintegratie van de wilde plant in onze voeding niet een rol kunnen hebben in de preventie van ziekte?

Inmiddels ben ik ruim 25 jaar onderzoek verder. En alleen maar meer overtuigd.

We dienen terug de kennis te vergaren welke wilde planten eetbaar zijn en hoe je ze gebruikt in de dagelijkse voeding. Enne niet te vergeten : ) ontdekken hoe ontzettend leuk en lekker dát is!

Nog altijd ben ik een gepassioneerd holistisch gezondheidstherapeute, maar met een enorme dosis liefde, humor en perfectionisme draag ik vooral ook graag mijn kennis van en liefde voor de wilde eerbare plant over.

Auteur van:

Momenteel werk ik aan het schrijven van het Wildpluk Compendium.

Vertaalster van de boeken:

  • Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken (ISBN 9789077463253)
  • Holzer’s permacultuur (ISBN 9789062245178)

Voor wie altijd nieuwsgierig naar leeftijd is, geboren in ’65.