over MARION

x

Van oorsprong ben opgeleid tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut (herborist) en klassiek homeopaat (Hogeschool Hippocrates te Bloemendaal en de Hoge School voor Natuurgeneeswijzen & Klassieke homeopathie te Arnhem).

Tijdens mijn scholingen bevreemdde het me dat in het vakgebied voeding uitsluitend de gangbare voedingsstoffen koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen & vitaminen aan bod kwamen. Waar waren de in onze natuur groeiende wilde planten met hun schat aan bio-actieve stoffen? Zou herintegratie van de wilde plant in onze voeding niet een rol kunnen hebben in de PREVENTIE van ziekte? Vragen die mijn leven een totaal nieuwe wending zouden geven.

Inmiddels ben ik ruim 25 jaar onderzoek verder. En alleen maar meer overtuigd.

We dienen de wilde plant weer in onze dagelijkse voeding te integreren! Enne bovenal : ) ontdekken hoe ontzettend leuk en lekker dát is.

Onze groenten bevatten nauwelijks nog fytonutriënten. Terwijl futonutriënten een onvervangbare rol hebben in het beschermen van jouw en mijn gezondheid! Ook culinair is ons eten ver achteruit gehold. Met het eruit kweken van de fytonutriënten zijn ook hun prachtige karakteristieke smaken verloren gegaan! Herinner jij je nog dat witlof ooit bitter smaakte?

Nog altijd ben ik een gepassioneerd holistisch gezondheidstherapeute, maar met een enorme bevlogenheid draag ik vooral ook graag mijn kennis van en liefde voor de wilde eerbare plant over.

x

Auteur van:

Momenteel werk ik aan het schrijven van het Wildpluk Compendium.

Vertalingen van mijn hand:

  • Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken (ISBN 9789077463253) – naast het vertalen van dit boek, zijn op mijn advies enkele planten uit de Duitse versie die daar wel groeien maar hier niet vervangen door planten die in onze natuur voorkomen alsook enkele passages inhoudelijk aangepast om het boek geschikt te maken voor de Nederland-Belgische wildplukker. Je kunt dit boek hier bestellen.

 

 

  • Holzer’s permacultuur (ISBN 9789062245178)

 

x

Voor wie altijd nieuwsgierig naar leeftijd is, geboren in ’65. En ik ben moeder < 3 van een pracht van een zoon.

x

 

 

Iers mos © Marion de Kort