Wildpluk JAARTRAINING

 

  1. Leren (her)kennen, oogsten en gebruiken van de wilde eetbare plant als voedingsmiddel.
  2. Kennis van de plantenstoffen, zodat je de interactie tussen de plant en je gezondheid begrijpt.

De lesstof is op HBO-niveau.

Wat de wildpluk jaartraining onderscheidend en krachtig maakt is dat niet alleen individuele planten behandeld worden.  Je krijgt vooral ook begrip van de wetenschappelijke rangschikking van planten in families-geslachten-soorten en het fytochemische verband (verwantschap in plantenstoffen) tussen de planten in eenzelfde familie en de planten in eenzelfde geslacht. Dit maakt jouw wildpluk wereld geordend, inzichtelijk en zeer breed.

De goed gestructureerde opbouw maakt de jaartraining ook geschikt voor de beginnende wildplukker.

Docente

Je docente is Marion de Kort. Zij analyseerde, exploreerde en categoriseerde gedurende 30 jaar de (on)eetbaarheid van alle planten in onze natuur en hun betekenis voor gezondheidspreventie.

 

Lesdagen & tijden

De jaartraining bestaat uit 12 lessen.

 

Locatie 

De theorielessen zijn in Tilburg centrum (enkele minuten lopen vanaf het  Centraal Station). Het veldwerk vindt plaats in het buitengebied rond Tilburg. Reis je met het openbaar vervoer: je kunt voor het veldwerk op het station een fiets huren – je docente verplaatst zich eveneens per fiets. Enkele lessen gaan we elders in het land op pad.

 

Mogelijkheid tot deelname

Er starten jaarlijks 2 groepen, 1 cursistengroep op de zondag (maart t/m september met een zomerpauze) en 1 cursistengroep op de maandag (oktober t/m juli met een winterpauze). De groepen zijn kleinschalig (maximaal 6 deelnemers) opdat aandacht aan de leerprocessen kan worden geboden.

  • 24 februari 2019 start zondag groep – VOLZET
  • 7 oktober 2019 start maandag groep – VOLZET
  • 8 maart 2020 starten de lessen van een nieuwe zondag groep. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen: dekortmarion apenstaartje gmail punt com

Je deelname is verzekerd van een plaats na ontvangst van je aanmelding samen met de betaling van het inschrijfgeld.

Graag eerst kennismaken voordat je beslist? Neem dan telefonisch contact op (06 47202207) om een afspraak te maken. In een kennismakingsgesprek wordt je de opbouw van het lesmateriaal uitgelegd en er is uiteraard ruimte voor vragen. Dit kan telefonisch, persoonlijk langskomen is ook mogelijk. Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

 

Kosten en materialen

Het lesgeld is € 80 per lesdag (10.00 – 17.00 uur) plus de inschrijving à € 120.  In totaal zijn de kosten € 1080 (12 volle lesdagen en de inschrijving). Daarvan dient het inschrijfgeld à € 120 bij aanmelding te worden betaald. Het resterende lesgeld dient uiterlijk een maand voor de start van de jaartraining te worden voldaan.

Inbegrepen is een map met de theoretische lesstof. Het beeldmateriaal van de planten ontvang je digitaal. Koffie en thee zijn aanwezig. Je lunch(boterham) dien je zelf te verzorgen. Eveneens niet bij het lesgeld inbegrepen zijn je reiskosten en ‘gereedschappen’: klik hier voor de benodigdheden die je zelf dient aan te schaffen.

De algemene voorwaarden & disclaimer kun je hier vinden