WILDPLUK JAARTRAINING

 Leren (her)kennen, oogsten en gebruiken van de wilde plant in je dagelijkse voeding.

 Leren (her)kennen van de fytonutriënten (plantenstoffen) én waarom de plant(enstof) je gezondheid ondersteunt of schaadt.

Wat de jaartraining zo verstrekkend en diepgaand tegelijk maakt is dat de lesstof zich niet beperkt tot een bestemd aantal planten. Je docente deed onderzoek naar de (on)eetbaarheid van alle in onze natuur groeiende planten. Je verkrijgt daardoor inzicht in de taxonomische systematiek van onze flora en haar fytochemische geaardheid. Je bemachtigt daarmee een basis waarmee je je de rest van je leven kunt doorontwikkelen!

De jaartraining beslaat 12 lessen. Er starten jaarlijks 2 groepen. Eén groep op de zondag (februari t/m oktober met een zomerpauze) en één groep op de maandag (oktober t/m juli met een winterpauze). De 2019 zondaggroep is VOLZET. De maandaggroep start 7 oktober 2019, aanmelden mogelijk vanaf april 2019.

 

Locatie 

De theorielessen zijn kleinschalig in de huiskamer van je docente: Tilburg centrum (vlak bij het  Centraal Station). Door de kleinschaligheid is er ruimte voor je persoonlijke planten interesse en niveau. Het veldwerk vindt plaats in de buitengebieden rond Tilburg (je kunt op het station een fiets huren – je docente verplaatst zich eveneens per fiets). Enkele lessen gaan we elders in het land op pad.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen: dekortmarion apenstaartje gmail punt com

Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemers in een groep om de individuele kwaliteit hoog te kunnen houden.

Je deelname is verzekerd van een plaats na ontvangst van je aanmelding samen met de betaling van het inschrijfgeld.

Graag eerst kennismaken voordat je beslist? Neem dan telefonisch contact op (06 47202207) om een afspraak te maken. In een kennismakingsgesprek wordt je de opbouw van het lesmateriaal uitgelegd en er is uiteraard ruimte voor vragen. Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

 

Kosten en materialen

Het lesgeld is € 80 per lesdag (10.00 – 17.00 uur).  In totaal zijn de kosten € 960 inclusief het inschrijfgeld. Bij aanmelding wordt voor de reservering van je deelnameplek € 200 inschrijfgeld gevraagd, dit bedrag wordt met het lesgeld verrekend. Het resterende lesgeld dient uiterlijk in de maand vooraf aan de start van de jaartraining te worden voldaan.

Inbegrepen is een map met de theoretische lesstof. Het beeldmateriaal van de planten ontvang je digitaal. Er is uiteraard koffie/ thee met iets lekkers en er is soep. Je lunch(boterham) dien je zelf te verzorgen. Eveneens niet bij het lesgeld inbegrepen zijn je reiskosten en de aanbevolen literatuur, vergrootglas en fotocamera: zelf aanschaffen.

De algemene voorwaarden & disclaimer kun je hier vinden