Wildpluk JAARTRAINING

x

  1. Leren (her)kennen, oogsten en gebruiken van de wilde plant als voedingsmiddel.
  2. Verkrijgen van kennis van de plantenstoffen, zodat je begrijpt waarom het eten van de plant het gezond houden van je lichaam ondersteunt of schaadt.
  3. Bemachtigen van inzicht in de plantentaxonomie (de wetenschappelijke indeling van planten in groepen) en de chemotaxonomie (samenhang tussen plantengroepen en plantenstoffen). Wanneer je dit vaardig bent, beschik je over een zeer stevige basis en kun je vanuit de diepte gaan verbreden. Je wildpluk wereld wordt vele malen groter dan die specifieke plant (genoemd in een boek).
  4. Tot slot wordt ruim aandacht besteed aan het leren (her)kennen van de belangrijkste plantenfamilies, zodat je ook zonder een flora ‘wat, hoe en waarom’ kennis in het veld paraat hebt.

De lesstof is op HBO-niveau.

x

Lesdagen & tijden

De jaartraining beslaat 12 lessen.

x

Locatie 

De theorielessen zijn kleinschalig in de huiskamer van je docente: Tilburg centrum (enkele minuten lopen vanaf het  Centraal Station). Het veldwerk vindt plaats in de buitengebieden rond Tilburg. Reis je met het openbaar vervoer: je kunt voor het veldwerk op het station een fiets huren – je docente verplaatst zich eveneens per fiets. Enkele lessen gaan we elders in het land op pad.

x

Mogelijkheid tot deelname

Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemers in een groep om de individuele kwaliteit hoog te kunnen houden.

Er starten jaarlijks 2 scholingsteams. Eén groep op de zondag (maart t/m september met een zomerpauze) en één groep op de maandag (oktober t/m juli met een winterpauze).

  • 24 februari 2019 start zondag groep – VOLZET
  • 7 oktober 2019 start maandag groep – VOLZET. Ook de reservelijst is gesloten, daar deze anders irrealistisch lang wordt.
  • 8 maart 2020 starten de lessen van een nieuwe zondag groep. Aanmelden is mogelijk vanaf augustus 2019.

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen: dekortmarion apenstaartje gmail punt com

Je deelname is verzekerd van een plaats na ontvangst van je aanmelding samen met de betaling van het inschrijfgeld.

Graag eerst kennismaken voordat je beslist? Neem dan telefonisch contact op (06 47202207) om een afspraak te maken. In een kennismakingsgesprek wordt je de opbouw van het lesmateriaal uitgelegd en er is uiteraard ruimte voor vragen. Dit kan telefonisch, persoonlijk langskomen is ook mogelijk. Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

x

Beeldimpressie van het veldwerk:

x

Kosten en materialen

Het lesgeld is € 80 per lesdag (10.00 – 17.00 uur).  In totaal zijn de kosten € 960 inclusief het inschrijfgeld. Bij aanmelding wordt voor de reservering van je deelnameplek € 200 inschrijfgeld gevraagd, dit bedrag wordt met het lesgeld verrekend. Het resterende lesgeld dient uiterlijk een maand vooraf aan de start van de jaartraining te worden voldaan.

Inbegrepen is een map met de theoretische lesstof. Het beeldmateriaal van de planten ontvang je digitaal. Er is uiteraard koffie/ thee met iets lekkers en er is soep. Je lunch(boterham) dien je zelf te verzorgen. Eveneens niet bij het lesgeld inbegrepen zijn je reiskosten en ‘gereedschappen’: klik hier voor de benodigdheden die je zelf dient aan te schaffen.

De algemene voorwaarden & disclaimer kun je hier vinden 

x