Marion

Scholing

 

  • Hogeschool Hippocrates, Bloemendaal
  • Hoge School voor Natuurgeneeswijzen & Klassieke homeopathie, Arnhem

 

Van 1992 – 1997 ben ik oorspronkelijk opgeleid tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut (herborist) en klassiek homeopaat. Zonder titels in eenvoudige taal: oorspronkelijk leerde ik natuurlijke methoden om ziekten te genezen. Met een uitmuntend als aantekening op mijn diploma sloot ik deze studies af. 

 

Ontwikkeling visie

Ik ben nooit een eenvoudige leerling geweest. Ik stelde vragen, zoals: waarom worden wilde planten uitsluitend ingezet wanneer de mens ziek is. Er waren zoveel wilde planten eetbaar, zou herintegratie van de wilde plant in onze voeding niet een rol kunnen hebben in de PREVENTIE van ziekte?

Mijn vraag paste niet in het 'plaatje'. Dus ging ik zelf op zoek naar het antwoord. 

Inmiddels doe ik bijna 30 jaar onderzoek naar het belang van de wilde plant in onze voeding en heeft dit onderwerp zich ontwikkeld tot mijn vakgebied.  Daarnaast onderzocht ik de (on)eetbaarheid van alle planten in onze natuur (Wildpluk Compendium). 

Dat wilde planten in de voeding van grote invloed op onze gezondheid zijn, is inmiddels algemeen goed. Ze zijn namelijk niet alleen veel rijker aan mineralen & vitaminen dan onze gekweekte groente en fruit. Ze bevatten ook nog eens een rijkdom aan voedingsstoffen die niet langer in onze gekweekte groente en fruit aanwezig zijn: fytonutriënten. En deze stoffen zijn enorm belangrijk onze gezondheid!

 

Dankzij mijn achtergrond vertaalde ik enkele werken, daarnaast is er publicatie uit eigen pen (boeken). En met een enorme bevlogenheid deel ik in mijn activiteiten mijn kennis van en liefde voor onze eetbare natuur. 

 

De natuur is zo ontzettend mooi! Dit is één van de redenen van mijn grote passie voor het integreren van wilde planten in onze voeding. Je kunt de natuur niet eventjes in de supermarkt shoppen. Je moet de natuur in; de wind door je haren, de zon en regen op je gezicht, de bodem klevend aan je handen, de prachtige aroma’s in je neus. Je maakt contact met je lichaam. En daarin schuilen alle antwoorden.

Zie ook mijn website mariondekort.com

 

< 3 Marion

 

Leeftijd

Voor wie altijd nieuwsgierig naar leeftijd is, geboren in ’65.